Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Plassen langs de Duitse autobahn wordt duurder (maar toch goedkoper)

Moet je naar het toilet? Dan heb je langs de autobahn twee opties: of je duikt de bosjes in, of je betaalt voor het gebruik van een Sanifair-toilet op een Raststätte. Omdat alles tegenwoordig duurder wordt, wordt plassen dat ook. Sanifair verhoogt de tarieven, maar eigenlijk ook weer niet.

Vroeger betaalde je 50 cent voor een Sanifair-toilet langs de snelweg en kreeg je een voucher van 50 cent terug. Sinds 2011 kost een gang naar het toilet 70 cent, maar krijg je nog steeds 50 cent om aan koffie of wat anders te besteden.

Toiletprijs langs Duitse autobahn omhoog

Per 18 november gaat de ‘entreeprijs’ van de toiletten langs de Duitse autobahn omhoog naar 1 euro. Maar eigenlijk is het gebruik gewoon gratis, want je krijgt er ook een voucher van 1 euro voor terug.

Bentley Flying Spur V8 – Topsnelheid op Duitse Autobahn – Video

Voucher nog drie kalenderjaren te gebruiken

Het loont om die te bewaren. Stel dat je nu een bonnetje trekt, dan kun je de 1 euro niet alleen in 2022 gebruiken om wat te drinken of te eten, maar ook nog in drie kalenderjaren daarna: 2023, 2024 en 2025.x

In Europa betalen voor openbaar toilet

Vooral Amerikanen klagen vaak dat ze in Europa moeten betalen voor een openbaar toilet, maar in ieder geval in Duitsland heeft dat grote verbeteringen gebracht. In de jaren tachtig waren de toiletten langs de autobahn gratis … en vrij smerig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.