Autovisie
Autovisie Nieuws 3 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Pittige crash Porsche 911 GT3 Cup op Nürburgring

Tijdens de VLN Race 2018 Nordschleife ging het afgelopen weekend goed mis. Een Porsche 911 GT3 Cup maakte een pittige crash en vloog meerdere keren over de kop.

Nooit zonder risico

Rijden op de Nürburgring Nordschleife is nooit zonder risico. Het is niet voor niets het gevaarlijkste circuit ter wereld. Niet alleen door het grote verschil in prestaties van auto’s – volbloed racers rijden tussen familie-MPV’s – maar ook door onoverzichtelijke bochten. Denk niet dat het alleen bij de zogeheten toeristenritten geregeld mis gaat. Ook tijdens officiële races gebeuren er flinke ongelukken.

Flugplatz

Deze Porsche 911 GT3 Cup – met achter het stuur Amerikaan John Shoffner – kwam bij Flugplatz in aanraking met een andere auto en vloog daarna de barrières in. De Porsche 911 GT3 vloog vervolgens 9,5 keer (!) over de kop. Shoffner heeft de crash bij bewustzijn meegemaakt. Na het ongeluk werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hij maakt het naar omstandigheden goed, maar lag wel enige tijd op de intensive care. Lange leve de rolkooi.

https://www.youtube.com/watch?v=5qAtkf2jAZc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.