Autovisie
Autovisie Nieuws 3 sep 2018

Chery Exeed TX komt in 2020 naar Europa

De Chinese autofabrikant Chery introduceert in 2020 deze Exeed TX op de Europese markt. Dat heeft de CEO van het merk, Chen Anning, bevestigd in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Duitsland

De Chery Exeed TX werd vorig jaar al gepresenteerd in China. Het merk heeft grote ambities met de SUV, waaronder dus een Europese carrière. Chery trapt in 2020 af in Duitsland. Naar verwachting volgen andere landen later. Als de verkoop een succes wordt natuurlijk.

Ontwikkelingscentrum in Frankfurt

Chery werkt ook aan een het realiseren van een ontwikkelingscentrum in Frankfurt om de smaak van Europese autokopers nog beter te kunnen onderzoeken en deze onderzoeksinformatie te vertalen in de afstelling van auto’s. Volgens Automotive News Europe krijgt het centrum enkele honderden medewerkers.

Diverse aandrijflijnen

Chery komt op termijn met meer modellen naar Europa. Alle modellen krijgen een (deels) elektrische aandrijflijn, zo ook deze Exeed TX. Van het model volgt een hybride, PHEV en BEV-variant.
De Chery Exeed TX PHEV beschikt over een conventionele benzinemotor én een elektromotor. Dankzij een 12 kWh accupakket moet de SUV ongeveer 69 kilometer volledig elektrisch kunnen afleggen.

Reageer op artikel:
Chery Exeed TX komt in 2020 naar Europa
Sluiten