Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Peugeot vreest voor sancties, trekt zich terug uit Iran

Peugeot trekt de stekker uit zijn activiteiten in Iran. Nu de Verenigde Staten het internationale atoomakkoord uit 2015 heeft opgezegd, vreest de Franse autofabrikant voor Amerikaanse sancties.

Iran Khodro 405

Het PSA-merk Peugeot werkt al decennia lang samen met Iran Khodro (alleen tussen 2012 en 2016 was het niet actief in Iran), maar trekt zich nu terug. PSA Group en de Franse overheid overleggen met de Amerikaanse regering over een mogelijke uitzonderingspositie voor Peugeot, maar het bedrijf wacht niet op de uitkomsten van die gesprekken.

Kernwapens

In het atoomakkoord was afgesproken dat Westerse landen de sancties tegen Iran zouden opheffen als dat land zijn nucleaire programma aan banden zou leggen. De Amerikaanse president Trump is er echter van overtuigd dat Iran doorging met de ontwikkeling van kernwapens, ook al is voor zijn beweringen geen enkel bewijs. Hij zegde het akkoord begin mei op.

Peugeot 405

Iran Khodro bouwde in samenwerking met Peugeot de 405 (die in Europa al sinds 1997 uit productie is), de 206, de 206 SD (een sedanversie van de 206) en de 207i (de auto die wij kenden als 206+). Renault was tot voor kort ook actief in Iran. De Franse fabrikant kondigde al eerder dan PSA Group aan te stoppen met zijn activiteiten in het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.