Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Peugeot e-Legend Concept is prachtige 504 Coupé-hommage

De door Pininfarina ontworpen Peugeot 504 Coupé is een van de fraaiere tweedeursmodellen in de autogeschiedenis. Deze e-Legend Concept bewijst dat zijn prachtige lijnen zo goed als tijdloos zijn.

e-legend-concept-10006

Want inderdaad, met dit studiemodel heeft Peugeot een 504 Coupé voor de 21ste eeuw willen maken. En wat uiterlijk betreft is dat in ieder geval gelukt. De e-Legend Concept is klassiek en modern tegelijk, maar nergens overdreven retro. Zijn ontwerp is een elegante knipoog naar zijn illustere voorvader. Voor de kenners heeft Peugeot een aantal heerlijke details in de koets verwerkt. Kijk bijvoorbeeld naar het zwarte vlakje onderaan de c-stijl, de gesegmenteerde achterlichten en dubbele koplampen (die zaten ook op de eerste serie 504 Coupé en Cabriolet) en dat klassieke Peugeot-logo op de neus met daarboven de typeaanduiding.

Vierwielaangedreven

De e-Legend Concept is 4,65 meter lang, 1,93 meter breed, 1,37 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,69 meter. Ter vergelijking: de nieuwe 508 is 10 centimeter langer, 7 centimeter minder breed, 3 centimeter hoger en heeft een 10 centimeter langere wielbasis. Zoals de e in de naam al verraad is de e-Legend Concept een elektrische auto. Hij is 463 pk en 800 Nm sterk en heeft een 100 kWh accupakket. De vierwielaangedreven coupé gaat daarmee in minder dan 4 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt – als je niet de hele tijd het acceleratievermogen aanspreekt – een WLTP-actieradius van 600 kilometer. Is de batterij leeg? Dan kan de e-Legend Concept al na 25 minuten aan de lader weer 500 kilometer mee.

Een en al scherm

Het studiemodel heeft vier rijmodi: Legend (de normale stand), Boost (voor maximale sportiviteit), Soft (volledig autonoom en comfortabel) en Sharp (volledig autonoom en dynamischer). Kies je voor een van die laatste twee dan kun je de 12 inch grote schermen in de zonnekleppen gebruiken voor entertainment. Sowieso is het een en al display in het interieur van de e-Legend Concept. Het dashboard bestaat min of meer uit een enorm 49 inch groot exemplaar en in de portieren zitten nog twee 29 inch schermen. Peugeot introduceert de e-Legend Concept – hoe kan het ook anders? – op de aankomende autoshow van Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.