Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Parker-wannabee bestelt Aston Martin Vanquish Zagato in roze

Zou Aloysius Parker – de butler van Lady Penelope Creighton-Ward – echt bestaan en een Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake besteld hebben? Want dit FAB 1-roze exemplaar werd door Aston Martin-topman Andy Palmer bij de fabriek gespot.

Aston pink

“Tijdens mijn vrijdagwandeling over het fabrieksterrein kwam ik deze prachtige Zagato Shooting Brake tegen”, schreef Palmer op Instagram. “Hij is klaar om verscheept te worden en zal zeker opvallen in handen van een gelukkige klant.” De auto lijkt in niet-metallic roze te zijn uitgevoerd, waarbij opvallend is dat ook het dak in diezelfde tint is gespoten. Bij de Shooting Brake ernaast is het dak zwart, wat bij deze roze waarschijnlijk een betere keuze was geweest. Om even voorbij te gaan aan de vraag of roze überhaupt een goede keuze is voor een Aston Martin, of voor welke auto dan ook.

Ruim een half miljoen euro

De Vanquish Zagato Shooting Brake werd in oktober 2017 gelanceerd. Net als van de Vanquish Zagato Coupé en Volante worden er van het speciale model maar 99 stuks gebouwd. Er is ook nog een Vanquish Zagato Speedster, waarvan Aston Martin niet meer dan 28 stuks produceert. In totaal verlaten er dus maar 325 Vanquish Zagato’s de fabriek. Ze zijn gebaseerd op de Vanquish S en hebben dus een 600 pk sterke 5,9 liter atmosferische V12. De Vanquish Zagato Coupé kostte in Nederland zo’n 560.000 euro, exclusief belastingen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.