Autovisie
Autovisie Nieuws 13 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Pagani Huayra uitverkocht, maar wij genieten nog steeds

Crisis? Hoezo crisis? Alle 100 exemplaren die sportwagenbouwer Pagani van de Huayra gaat bouwen, zijn inmiddels verkocht. Wie nog een Huayra wil, moet geduld hebben tot 2016, dan zal op de Salon van Genève de Huayra Roadster worden gepresenteerd.

De Huayra kwam in 2012 op de markt als opvolger van de legendarische Zonda. Er kwam volgens Pagani vooral veel vraag uit de Aziatische landen en de Verenigde Staten. Dat laatste is opvallend, want Pagani is nog maar een kleine acht maanden actief op de Amerikaanse markt. Liefst veertig procent van de totale productie, in totaal veertig exemplaren dus, is in de Verenigde Staten verkocht. Ook in de Midden-Oosten was de vraag hoog.

“Als je bij één auto om je moeder moet roepen, dan is dit ‘m hoor!”

De Huayra’s beschikt over een Mercedes AMG-motor: een 6,0 liter twinturbo V12 met 730 pk en 1.000 Nm koppel. Daarmee snelt de Italiaan in 3,2 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 370 km/h. De nieuwprijs? Een slordige 1.285.000 euro exclusief belastingen.

Twee jaar geleden mocht Autovisie met een Pagani Huayra op pad. Een auto zo angstaanjagend snel dat volgens Werner Budding dit  auto is waarin je zeker om je moeder wilt roepen. Bekijk hier zijn testrit met de Pagani Huayra.

Videocredit: Eric van Vuuren

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.