Ian Callums Jaguar Mark 2 in productie

Jaguar-ontwerper Ian Callum presenteerde in augustus vorig jaar een door hem ontworpen Jaguar Mark 2. De onthulling ervan maakte veel mensen hebberig, waardoor klassiekerspecialist Classic Motor Cars (CMC) in Bridgnorth, de maker van Callums Mark 2, besloot om er meer te bouwen.

Jaguar Mark 2 Ian Callum
Jaguar Mark 2 Ian Callum

CMC is inmiddels gestart met de productie van nog twee exemplaren. Ieder exemplaar is door de koper samen met Ian Callum samengesteld om zo tot de beste samenstelling te komen. “Geen auto zal er hetzelfde uit zien”, zegt Nick Goldthorp van CMC. “Het zit hem in de kleine details. Naar wens kan het stuur rechts of links worden geplaatst en is er keuze uit een automaat of handbak. Ook het toevoegen van stuurbekrachtiging, airco en elektrisch bedienbare ramen is mogelijk.”

“Ian Callums Jaguar Mark 2 maakte veel mensen hebberig”

Goldthorp verwacht het tweede exemplaar voor het einde van dit jaar af te ronden. Het wordt een linksgestuurde auto. Volgens CMC ligt de prijs van de gemoderniseerde Mark 2 tussen de 350.000 en 375.000 pond, het equivalent van 440.000 tot 473.000 euro. Callum ziet de Jaguar Mk2 als een van zijn favoriete ontwerpen. Hij liet vorig jaar een exemplaar bouwen met 17 inch spaakwielen, een verlaagd onderstel en een 4,3 liter zes-in-lijn uit een Jaguar XK gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak.