Autovisie
Autovisie Nieuws 31 dec 2018

Overuren voor levering Jaguar i-Pace, ook Tweede Kerstdag geregistreerd

De Nederlandse Jaguar-dealers maken zich op voor de laatste kentekenregistraties voor de i-Pace dit jaar. In de afgelopen dagen zijn al meer dan 1.000 stuks op kenteken gezet, maar willen de kopers van de volledig elektrische cross-over de komende vijf jaar profiteren van de lage bijtelling, dan dienen de auto’s allemaal dit jaar te worden geregistreerd.

De Jaguar-organisatie heeft tot op heden 3.431 exemplaren van de i-Pace op kenteken gezet. Een deel daarvan moet nog aan de koper worden afgeleverd, wat volgende maand het geval zal zijn. De dealers maken momenteel overuren. Transporteurs rijden af en aan met de kersverse i-Pace. Vervolgens dienen de wagens te worden gestald, ondergaan de auto’s een afleveringsbeurt en moeten de auto’s worden geregistreerd. Ook de overhandiging van de sleutels vergt de nodige tijd. Daarnaast komen de eerste auto’s alweer terug (de i-Pace wordt sinds juli uitgeleverd) voor een software-update.

Verkooprecord

Jaguar heeft niet eerder van één model zoveel stuks in één jaar weten af te leveren. Sterker nog, dankzij de i-Pace breekt Jaguar zijn Nederlandse verkooprecord dat rond de 1.800 stuks ligt. Dit jaar noteert het Engelse merk vermoedelijk meer dan 4.000 registraties.

Tesla Model X - Autovisie.nl
Tesla Model X

Tesla

 

Niet alleen de Jaguar-dealers voelen de druk. Ook Tesla heeft dit jaar al 8.584 exemplaren geregistreerd, waarvan een kwart in december is geregistreerd. Anders dan de vertegenwoordigers van Jaguar hebben de verkopers van Tesla op Tweede Kerstdag geen auto’s op naam gezet.

 

Bijtelling

Voor de Jaguar i-Pace en de Tesla’s Model S en Model X verandert volgend jaar het bijtellingspercentage. De elektrische auto’s vallen nu in de categorie van 4%. Vanaf 1 januari dient er voor de eerste 50.000 euro 4% aan bijtelling te worden betaald, terwijl het deel erboven wordt belast met 22%. Bijtelling geldt alleen voor zakelijke rijders, die de auto ook privé gebruiken.

Verdeling kleuren Jaguar i-Pace:

Grijs (1.628 stuks)
Zwart (1.214)
Wit (275)
Rood (188)
Blauw (126)