Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Oude rockers passen Rolls-Royce Wraith aan

Negen exemplaren van de Rolls-Royce Wraith worden onder handen genomen door verschillende artiesten. ‘Inspired by British Music’ noemt het merk ze, maar Rock ‘n Rolls zou een veel toepasselijkere naam zijn.

Rolls-Royce Wraith - Autovisie.nl

Rocksterren

De Wraiths zijn namelijk vooral onder handen genomen door oude rocksterren. Roger Daltrey, zanger van The Who, heeft er twee aangepast. Ray Davies, frontman van The Kinks, heeft ook een Rolls-Royce Wraith naar zijn eigen smaak gemaakt. De laatste auto die al af is, is het exemplaar dat is aangepast door Giles Martin. Die auto is een eerbetoon aan zijn vader, George Martin, de producer van The Beatles.

Negen

In totaal komen er negen, die ook stuk voor stuk aangepast worden door muzikale grootheden. Ronnie Wood, drummer van zowel The Rollings Stones als Faces is een Wraith aan het aanpassen en Francis Rossi, zanger van Status Quo mag ook een Wraith naar zijn smaak maken. De laatste auto wordt aangepakt door een van de grootste zangeressen van Engeland, Shirley Bassey, die alleen al drie nummers voor James Bond-films maakte.

BEKIJK OOK:SJOERDS WEETJES #11: PICKNICKMAND VAN DE ROLLS-ROYCE PHANTOM

Kunstwerk

Waar het bij sommige Wraiths puur bij een aangepast interieur blijft, worden andere exemplaren juist van buiten extreem aangepast. Het meest opvallende exemplaar dat nu klaar is, is de tweede auto die Roger Daltrey mee heeft ontworpen. De motorkap is voorzien van de albumcover van het album ‘Tommy’ en daar is ook de pinstriping over de zijkant op aangepast.

Veiling

De auto’s worden allemaal geveild en de opbrengst gaat voor het grootste gedeelte naar een goed doel dat door de artiest zelf is gekozen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.