Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 9 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Opel schrapt vierdeurs Opel Insignia

Er komt geen vierdeurs-Opel Insignia meer. Van het bestaande model werden dermate weinig exemplaren verkocht, dat de autobouwer heeft besloten om zich de moeite te besparen er een vervolg aan te geven.

A303716

Opel Insignia

De vierdeurs sedan speelde binnen het leveringsprogramma van de Insignia maar een bescheiden rol. Van alle verkochte Insignia’s was slechts tien procent een sedanvariant. Het aandeel van de vijfdeurs hatchback is veel groter, terwijl het overgrote deel van de afzet door de Sports Tourer wordt gerealiseerd.

A303719

Grand Sport en Sports Tourer

Het budget dat Opel normaliter in een sedanvariant zou steken, wordt nu aangewend om de Insignia-familie verder te vergroten. De Duitsers brengen naast de vijfdeurs Grand Sport en de stationwagon Sports Tourer ook een opgehoogde Country Tourer, terwijl later een grotere crossover volgt.

LEES OOK: NIEUWE OPEL INSIGNIA: LICHTER, GROTER, LUXER EN NIEUWE NAAM

A303717

Genève 2017

Opel laat de Grand Sport al begin december zien. Op de Sports Tourer en de Country Tourer moeten we tot begin volgend jaar wachten. Het drieluik zal op de Autosalon van Genève 2017, die begin maart wordt gehouden, zijn werelddebuut beleven. De crossover verschijnt pas laat in 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.