Autovisie
Autovisie Nieuws 19 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Opel noteert 100.000e order voor Grandland X

Exact een jaar na de publiekspresentatie op de IAA-autoshow in Frankfurt heeft Opel de honderdduizendste order voor de Grandland X mogen noteren. Zo’n 4.700 kwamen er uit Nederland.

Opel Grandland X - Autovisie.nl
Opel Grandland X

Van de in Nederland bestelde exemplaren van de Grandland X kiest 80% voor de duurdere versies Business Executive, Innovation en Ultimate. Met luxe accessoires zit het volgens de importeur sowieso goed. De meest bestelde opties zijn glazen panoramadak met elektrisch bedienbare zonwering en de met leder beklede AGR-comfortstoelen. Opel breidt binnenkort de Grandland X-familie verder uit. Het motorenprogramma is recent verrijkt met een 1.6 Turbomotor, die goed is voor 180 pk. De levering van de benzinemotor met automaat start begin volgend jaar. Binnen het gamma werd onlangs al de 1.6-dieselmotor vervangen door een 1.5-blok.

Opel Grandland X - Autovisie.nl
Opel Grandland X

Peugeot 3008/5008

De Grandland X is nog een product uit de tijd dat Opel nog deel uit maakte van General Motors. De Amerikaanse gigant regelde voor Opel een samenwerking met PSA met de merken Citroën, DS en Peugeot. Op basis van het Franse platform EMP-2 werden vijf modellen ontwikkeld. Als eerste verscheen de Peugeot 3008, gevolgd door de langere 5008. Daarna arriveerde de Opel Grandland X. Eerder dit jaar startte de bouw van de DS 7 Crossback en spoedig beleeft de Citroën C5 Aircross zijn marktdebuut. Kort na de verkoopstart van de Grandland X werd Opel door PSA ingelijfd.

 

Eisenach

De productie van de Grandland X heeft in Frankrijk plaats. De bouw wordt echter in 2019 overgeheveld naar Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.