Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz is klaar om ‘all in’ te gaan

De wereld, maar met name Europa, elektrificeert in rap tempo. Mercedes-Benz heeft nog niet aangegeven wanneer het overstapt op een compleet elektrisch gamma, maar geeft al wel een hint.

“Het omslagpunt komt dichterbij en we zullen klaar zijn als de markten overschakelen naar alleen elektrisch rijden”, zo schrijft ceo Ola Källenius voorafgaand aan het elektro-evenement van de autobouwer, dat vanmiddag plaatsvindt. Volgens Kallenius gaat elektrificatie vooral snel in het luxesegment. Precies waar Mercedes-Benz in opereert, dus.

EQS

De autobouwer heeft de laatste jaren wat kritiek gekregen over het uitblijven van meerdere en vooral technologisch hoogstaande elektro-auto’s. Toch slaat het inmiddels aardig terug, na de presentatie van de EQS. Die elektrische equivalent van de S-Klasse heeft een zeer lage Cw-waarde van 0,20 en kan mede daardoor tot 770 kilometer ver komen op een lading stroom.

Het angstaanjagende hyperscreen van de Mercedes-Benz EQS – Video

bom-kaellenius-w820xh328-cutout

Bovendien presenteerde Mercedes-Benz dit jaar ook de EQA, als elektrische variant van de GLA. Daar komt op korte termijn een EQB bij, een elektrische auto op basis van de, jawel, GLB. Het is een van de acht nieuwe elektromodellen die de autobouwer binnen nu en het einde van 2022 laat zien.

Meer dan 1200 kilometer bereik

Vanmiddag presenteert de autobouwer de toekomstplannen, waarbij het onder andere de Vision EQXX laat zien. Veel weten we nu nog niet over die auto, maar de fabrikant gaf eerder al aan dat het gestroomlijnde elektromodel een actieradius van zo’n 1200 kilometer zou hebben. Wel verwachten we dat dat flinke toekomstmuziek is. Een productieversie of productierijpe conceptcar denken we daarom later vandaag niet te zien.

Mercedes-Benz Vision EQXX

Of Mercedes-Benz vanmiddag ook een concrete datum plakt op het einde van de verbrandingsmotor in Europa, is ook onduidelijk. Sowieso zal het nog verbrandingsmotoren blijven bouwen voor de andere markten waar het zeer actief is, als China en de Verenigde Staten. Wel heeft de autobouwer al laten weten dat het meer dan de helft van de verkopen in 2030 een volledig elektrisch of plug-in hybride-model bedraagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.