Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Kia en Hyundai onthullen zelfladende en -parkerende concept

Nooit meer zoeken naar een laadpaal of parkeerplaats voor je elektrische auto. Daar lijken Hyundai en Kia, met hun nieuwe concept voor draadloos opladen, naartoe te willen.

529414

Het Automated Valet Parking System (AVPS) is een toekomstvisie waarbij de techniek achter  autonoom rijdende auto’s wordt gebruikt voor een efficiënte en tijdbesparende manier van laden en parkeren.

 

Draadloos gemak

In onderstaande video zie je hoe AVPS werkt. Een bestuurder parkeert op een normale parkeerplaats en geeft met zijn smartphone de auto de opdracht om zichzelf op te laden. Deze rijdt hierop autonoom naar het dichtstbijzijnde draadloze laadstation, waar de accu wordt gevuld.

 

Roep je auto op met je smartphone

Zodra de batterij vol is, rijdt de auto zelfstandig naar een lege parkeerplaats en is het laadstation vrij voor de volgende. Wanneer de bestuurder zijn auto nodig heeft, roept hij deze met zijn smartphone op, waarna deze zelfstandig terugrijdt naar zijn eigenaar.

 

Toekomstmuziek

Het kan nog even duren voordat je het AVPS kan gebruiken. Hyundai en Kia streven ernaar dit concept rond 2025 op de markt te brengen. Het uiteindelijke doel is om tegen 2030 volledig autonome voertuigen te lanceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.