Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Betaalbare elektrische mini-SUV van Volkswagen in de maak

Volkswagen overweegt een vijfde elektrische auto toe te voegen aan de toekomstige ID.-familie, meldt Auto Express op basis van bronnen binnen het bedrijf. Het gaat hier om een kleine SUV met het formaat van een T-Cross. Afhankelijk van de accugrootte heeft de auto een actieradius van 330 tot 550 kilometer. De auto heeft naar verwachting een prijskaartje van rond de 25.000 euro, wat hem interessant maakt voor het brede publiek.

volkswagen_t-cross_r-line_43

Ruimer dan de T-Roc

Deze kleine crossover zal qua formaat iets langer zijn dan vier meter. De elektrische aandrijflijn en de accu worden gebouwd op het MEB-platform. Dit moet resulteren in een ruimer interieur dan je nu vindt in een T-Roc.

 

Volkswagen wil Tesla overtreffen

Volkswagenbaas Herbert Diess wil met de ID.-lineup de strijd aangaan met Tesla: “In 2020 hebben we voertuigen die alles kunnen doen wat Tesla kan, maar de helft minder kosten.” Om dit te realiseren heeft het Volkswagen-concern tot aan 2023 44 miljard euro gereserveerd voor investeringen ten behoeve van zijn elektrische ambities.

 

Ambitieuze verkoopdoelstellingen

Dat ze in Wolfsburg steven naar elektrische groei blijkt wel uit de verkoopdoelstellingen die de automaker met het MEB-platform heeft. In 2020 wilt deze 100.000 auto’s verkopen die hierop zijn gebouwd. Uiteindelijk moeten er in 2025 een miljoen elektrische Volkswagens van de band rollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.