Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

De (bijna) ongelukken van Goodwood Festival of Speed 2018

Het Goodwood Festival of Speed zou het Goodwood Festival of Speed niet zijn als er niet ieder jaar voor tonnen (soms miljoenen) aan schade wordt gereden. Hier zijn de vierwielige slachtoffers die er dit jaar op de heuvelklim te betreuren vielen. En nee, er raakte niemand gewond.

Ford RS200 Pikes Peak

Hier kon de coureur niks aan doen. In een snelle bocht naar links vloog het achterste bodywork, inclusief de achtervleugel, opeens van de Ford RS200 Pikes Peak af, waardoor de downforce weg was.

Lister Jaguar ‘Monzanapolis’

De bestuurder van deze unieke Lister Jaguar uit 1958 raakte vlak voor de Molecomb-bocht de controle over de klassieke racewagen kwijt en schoof rechtdoor de strobalen in. Hij kon weer verder rijden, maar het plaatwerk van de Lister Jaguar was flink beschadigd.

Range Rover Sport SVR

Stuntrijder Terry Grant probeert de hele Goodwood Hillclimb op twee wielen te rijden in een Range Rover Sport SVR. Dat is hem uiteindelijk ook gelukt afgelopen weekend, maar niet tijdens deze run. Hij raakt de muur en rolt de Range Rover op zijn kant.

Toyota Tundra NASCAR

Deze klapper ziet er ietwat wonderlijk uit. Voormalig WWE-worstelaar Bill Goldberg lijkt niet voldoende in te sturen, maar waarschijnlijk onderstuurt zijn Toyota Tundra NASCAR gewoon rechtdoor in een te snel genomen bocht.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak

Oef! Daar had Romain Dumas die peperdure nieuwe elektrische racer van Volkswagen toch bijna in ‘de muur’ gezet! Maar hij houdt hem. Wat een wagenbeheersing/geluk!

Autonome Ford Mustang

Niet echt een crash, maar een serie bijna crashes. Siemens en Cranfield University hebben een zelfrijdende, klassieke Ford Mustang ontwikkeld. En die had blijkbaar grote moeite met de Goodwood-heuvelklim, want de man achter het stuur moest meer dan tien keer ingrijpen.

Lexus RC F GT3

Zo’n Lexus RC F GT3 wil best branden! Zoals in de video te zien is, komt de racewagen – samen met een paar andere – terug in het paddock en vat bijna meteen vlam. Een paar marshals blussen snel, maar daar moet de Lexus niets van weten. Die laait weer op en brandt bijna volledig af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.