Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 27 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: ‘bestuurders van groene of zilveren auto’s zijn het domst’

Recent schreven we over een onderzoek dat naar een correlatie zocht tussen automerken en intelligentie. Diezelfde researchers hebben ook gekeken of de kleur van je auto iets zegt over je IQ.

BMW, Fiat en Land Rover-bestuurders – vooral van elektrische auto’s – kwamen niet goed uit dat onderzoek. Er zijn overigens meer onderzoeksresultaten die niet in het voordeel spreken van BMW-rijders. Zo blijken bestuurders van het Duitse merk de grootste psychopaten.

Domme psychopaten rijden een groene, elektrische BMW

Is die BMW van je ook nog groen? Dan heb je de jackpot te pakken. Uit het ietwat lollige onderzoek dat deze Britse site hield onder zo’n 2.000 autobezitters, blijkt namelijk dat bestuurders van een groene auto gemiddeld de laagste IQ-score hebben.

auto auto's onderzoek kleur
(Afbeelding: Unsplash)

Alle respondenten hebben aangegeven in welk merk auto zij rijden, evenals de kleur en aandrijflijn. Vervolgens werd hen gevraagd een IQ-test te doen. Uit die resultaten komt naar voren dat mensen met een groene wagen op de oprit met een gemiddeld IQ van 88,43 het laagst scoren.

In welke kleur auto rijden de meest intelligente personen?

Op de één-na-laatste plaats staan bestuurders van zilverkleurige auto’s. Wel maakt de gemiddelde IQ-score van deze groep direct een sprong naar 92,67. Daarmee eindigt deze groep vlak achter de mensen met een zwarte auto. Zij scoren gemiddeld 92,83. Daarboven staan autorijders met een blauwe bolide (93,60).

Onderzoek: BMW-rijders zijn het ‘domst’, maar wie zijn het slimst?

Daarmee zijn we aangekomen bij de top drie. Brons gaat naar bestuurders met een rode auto. Zij haalden een gemiddelde IQ-score van 94,88. Met een score van 94,97 staan mensen met een grijskleurige auto op plek twee. De meest intelligente personen blijken echter te rijden in een witte auto. Zij weten een gemiddelde IQ-score van 95,71 te halen.

auto auto's onderzoek kleur
(Afbeelding: Unsplash)

Deze info biedt voer voor gezellige kroegpraat, maar hecht er niet te veel waarde aan. Het is geen Harvard-onderzoek en de resultaten zijn niet extreem schokkend. Het overgrote deel van de bevolking heeft namelijk een IQ tussen de 85 en 115. Slechts 2,5 procent van de mensen weet hoger dan 130 of lager dan 70 te scoren bij een IQ-test.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.