Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Onder de hamer: Wagon Queen Family Truckster

Kinderen van de jaren tachtig zullen weten dat Clark Griswold (Chevy Chase) eigenlijk de “Antarctic Blue Super Sports Wagon with the CB and the optional Rally Fun Pack” had besteld. Gelukkig voor ons reed hij in National Lampoon’s Vacation in deze Wagon Queen Family Truckster.

“If you think you hate it now? Wait till you drive it”, aldus de verkoper in de filmhit uit de jaren tachtig. En rijden deed Clark inderdaad in de Wagon Queen Family Truckster. Hij nam zijn gezin mee op een epische road trip van Chicago naar het pretpark Wally World in Californië. Denk er even het nummer ‘Holiday Road’ van Lindsey Buckingham bij en de herinneringen komen vast terug. Herinneringen aan een dode oma op het dak van de Family Truckster. Herinneringen aan supermodel Christie Brinkley in een Ferrari. En natuurlijk herinneren aan de Family Truckster zelf.

George Barris

De auto is gebaseerd op een Ford TLD Country Squire uit 1979 en werd ontworpen en gebouwd door George Barris, die ook verantwoordelijk was voor onder meer de originele Batmobile. De Family Truckster was bedoeld als parodie op Amerikaanse auto’s uit de jaren zeventig, met zijn snertgroene lak, panelen van nephout en acht koplampen. Voor de film zijn naar verluidt vijf exemplaren gemaakt. Een originele werd in 2013 geveild, maar haalde zijn reserve van 35.000 dollar niet.

Replica

Het exemplaar dat binnenkort onder de hamer gaat bij Barrett-Jackson is een replica op basis van een Ford LTD Country Squire uit 1981. Het grote verschil met het origineel is de iets andere kleur van het interieur. Er ligt een 5,0 liter Windsor V8 met brandstofinjectie onder de kap, die is gekoppeld aan een automatische vierbak. Er wordt geen verwachte opbrengst genoemd, maar die zal vast niet heel hoog zijn. National Lampoon’s Vacation spreekt tot de verbeelding, maar is natuurlijk verre van legendarisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.