Autovisie
Autovisie Nieuws 29 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Volkswagen Jetta uit Fast and Furious

Hollywood belazert je waar je bij staat. In de film The Fast and the Furious uit 2001 heeft deze Volkswagen Jetta (in Nederland kennen we het model als Vento) flinke spierballen, maar in het echt ligt er gewoon een standaard 2,0 liter viercilinder voorin.

Hoewel, de krachtbron is licht aangepast, maar zeker niet in die mate die gesuggereerd wordt in de film. Bovendien is in The Fast and the Furious te zien dat de bestuurder van de Jetta met verve een handgeschakelde versnellingsbak bedient. Dat was er dan wel een van een andere auto, want deze Volkswagen heeft gewoon nog een viertraps automaat.

“De Jetta is lekker ‘period’, want in het interieur is een PlayStation 2 weggewerkt”

Hoe dan ook, de Jetta ziet er in ieder geval strijdvaardig uit. Bovendien is hij lekker ‘period’, want in het interieur is een PlayStation 2 weggewerkt (we zijn inmiddels bij de PlayStation 4 aanbeland). Daarbij hebben regisseur Rob Cohen en de acteurs Paul Walker en Chad Lindberg (die Jesse speelt, de bestuurder van de Volkswagen) hun handtekening op de carrosserie gezet.

De gepimpte Jetta gaat eind januari onder de hamer in Scottsdale, Arizona. De Volkswagen wordt geveild door Barrett-Jackson en is momenteel eigendom van acteur Frankie Muniz, die hem al op zestienjarige leeftijd kocht. Muniz is vooral bekend van de televisieserie Malcolm in the Middle. Wat de Jetta moet opbrengen, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.