Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 29 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Daihatsu Copen Shooting Brake: Mini-Ferrari FF

Volgens Daihatsu hoeft de nieuwe generatie Copen echt niet alleen als roadster door het leven te gaan. De Japanse autobouwer droomt ook van een coupé en een heuse shooting brake. Op de Tokyo Auto Salon peilt Daihatsu de mening van het publiek over deze twee carrosserievormen.

In totaal heeft Daihatsu drie conceptmodellen voor de autoshow van Tokio in petto. Naast de Cerro Coupé en Robe Shooting Brake presenteert het merk ook een Adventure Concept, eveneens op basis van de Copen.

De verkoop van de reguliere Copen begon dit jaar op 19 juni. Een kleine maand later stond de verkoopteller al op meer dan vierduizend stuks. Zo’n tachtig procent van de kopers is man. Leuk detail is dat de Copen geheel naar eigen smaak valt aan te kleden. Onder de noemer DressFormation is het uiterlijk van de Copen aan te passen met bijvoorbeeld andere carrosseriepanelen en zelfs een afwijkende neuspartij of achterzijde. In het interieur zijn de deurpanelen, middenconsole, pookknop en het dashboardvakje te vervangen door andere exemplaren, tegen een niet al te hoge prijs.

“Een Copen via de officiële weg aanschaffen in Europa is niet meer mogelijk”

De Copen krijgt van Daihatsu een driecilinder turbomotor van 660cc met een vermogen van 64 pk en 92 Nm aan koppel. Er is keuze uit een handbak of een CVT-automaat. Net als zijn voorganger beschikt de tweezitter over een metalen klapdak dat elektrisch bediend wordt en in ongeveer twintig seconden opent of sluit. Het model meet 3,40 meter in de lengte, 1,48 meter in de breedte en 1,28 meter in de hoogte. Hij voldoet dus aan de Kei Car-eisen.

Een Copen via de officiële weg aanschaffen in Europa is niet meer mogelijk, aangezien Daihatsu hier geen auto’s meer verkoopt. Een Copen kopen zal dus moeten geschieden via de grijze import.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.