Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Verjaardagscadeau van Caterham

Is het een Marcos? Of misschien een Dodge Viper? Nee, dit is de Caterham 21, een roadster die het merk achter de Seven zichzelf voor de eenentwintigste verjaardag gaf.

De 21 werd ontwikkeld in het begin van de jaren negentig en staat op basis van de Caterham Seven. Het oorspronkelijke plan was om er zo’n tweehonderd per jaar te bouwen, maar de productieteller bleef na vijf jaar (1994 – 1999) staan op slechts achtenveertig.

Het exemplaar dat bij Silverstone Auctions wordt geveild, was ooit de persauto van Caterham. De oranje 21 is gebruikt voor al het foldermateriaal en heeft gefigureerd in tests van onder meer Autocar.

“Deze 21 was ooit de persauto van Caterham”

Onder de motorkap ligt een 1,8 liter K-motor van Rover, die standaard 192 pk leverde, maar het in deze 12 schopt tot 207 pk. En dat betekent dat de 691 kg wegende Caterham een specifieke massa heeft van slechts 3,3 kg/pk (vergelijkbaar met een nieuwe Chevrolet Corvette Stingray).

Deze 21 heeft 94.000 km op de teller staan. Bij 48.000 km is niet alleen de transmissie, maar ook de motor gereviseerd. Daarbij kreeg die laatste een aantal updates en werd een roestvrijstalen uitlaat gemonteerd.

Silverstone Auctions verwacht dat de Caterham in het weekeinde van 25 en 26 juli tussen de 23.000 en 28.500 euro oplevert. En daarmee is de 21 redelijk betaalbaar voor een auto waarvan maar zo weinig zijn gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.