Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Unieke Aston Martin Spyder Zagato

Mooi? Lelijk? Daarover zijn de meningen verdeeld. Speciaal is deze Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial in ieder geval wel, want van deze wonderlijke creatie is er maar één. En hij is te koop.

De Spyder Zagato Centennial begon zijn leven als een ‘normale’ DB9 en is daarna bij Zagato in Italië omgebouwd (die operatie duurde een jaar). Samen met de DBS Coupé Zagato Centennial werd hij in juli 2013 gepresenteerd tijdens de viering van honderd jaar Aston Martin in Kensington Gardens, Londen. De jubileumserie werd een paar maanden later compleet gemaakt met de Virage Shooting Brake Zagato.

“De eerste en enige eigenaar was de Spyder snel zat”

Aan de DB9-techniek onder de huid van de Spyder veranderde Zagato niets. Dat betekent dat er nog steeds een 517 pk sterke 6,0 liter V12 in het vooronder ligt, gekoppeld aan een automaat met zes verzetten. In de DB9 is de twaalfcilinder goed voor een top van 295 km/h en een sprinttijd van 0 naar 100 km/h in 4,6 seconden. Snelheid van zich afschudden doet de Aston Martin met vier keramische remschijven.

De eerste en enige eigenaar (uit de Amerikaanse staat Californië) was de Spyder overigens snel zat, want al na twee jaar en niet meer dan 3700 km gaat de Aston Martin in de verkoop. De unieke Engelsman wordt half augustus geveild bij RM Auctions op het Amerikaanse schiereiland Monterey, tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance. Naar de verwachte opbrengst is het nog gissen, maar gezien het unieke karakter van de Spyder zal de koper vast flink in de buidel moeten tasten.

Foto’s: RM Auctions

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.