Autovisie
Autovisie Nieuws 23 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Transformers Bumblebee en Optimus Prime

Fans van de Transformers-films (zijn die er?) opgelet! Wie nog wat dollars in zijn zak voelt branden, kan bij veilinghuis Barrett-Jackson in Scottsdale, Arizona terecht. Daar gaan eind januari Bumblebee en Optimus Prime onder de hamer.

En voor diegene die niet weten wie dat zijn: Bumblebee en Optimus Prime zijn twee Autobots, grote buitenaardse robots die kunnen veranderen in voertuigen. Zo ‘transformeert’ Bumblebee in de vierde Transformers-film, Age of Extinction, in deze Chevrolet Camaro SS uit 1967, die momenteel nog in het bezit is van regisseur Michael Bay.

“De Camaro oogt klassiek, maar is het eigenlijk niet”

De Camaro is een zogenoemde restomod. Dat betekent dat hij klassiek oogt, maar het eigenlijk niet is. Hij wordt aangedreven door een moderne Corvette-motor, heeft een handgeschakelde zesbak, een aangepaste wielophanging, extra krachtige remmen voor stuntwerk, een rolkooi, LED-koplampen en veel koolstofvezel plaatwerk.

Optimus Prime is een vrachtwagen van het merk Peterbilt uit 1992, ook al was hij in de oorspronkelijke tekenfilmserie een Kenworth K100 ‘cab over’ (zonder torpedoneus dus). De trekker is één van de trucks die in Transformers werd gebruikt voor stuntwerk. Hij is niet straatlegaal en heeft een paar gebreken. Wat Bumblebee en Optimus Prime moeten kosten, wil Barrett-Jackson alleen op aanvraag prijsgeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.