Autovisie
Autovisie Nieuws 13 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: praten tegen KITT

Binnenkort kun je net als David Hasselhoff tegen je auto gaan praten. Een replica van een van de bekendste tv-auto’s ooit, KITT uit de serie Knight Rider, gaat onder de hamer.

Deze ‘KITT’ staat momenteel op Italiaanse platen. Foto: Catawiki

Er bestaan tientallen replica’s van KITT, maar dit is een van de betere die we ooit gezien hebben. De buitenkant van de Pontiac Firebird klopt volledig. De zwarte velgen, de achterlichten die achter een zwart paneel verstopt zijn en de van links naar rechts bewegende rode lamp zijn aanwezig in de auto die nu bij Catawiki geveild wordt.

Sturen als Michael Knight. Borsthaar is optioneel. Foto: Catawiki

Toch onderscheidt deze replica zich vooral met zijn interieur. Werkelijk alles is tot in de puntjes nagemaakt in 2010. Het mooiste is dat er toen ook een spraakgestuurd computersysteem is geplaatst, zodat je met KITT kunt praten. Zo kun je bijvoorbeeld de motor laten starten en af laten zetten, maar ook de ramen laten openen en sluiten met stemcommando’s.

De bekende rode lamp. Foto: Catawiki

Het enige dat misschien een beetje tegenvalt zijn de prestaties. De replica is gebaseerd op de lichtste versie van de Pontiac Firebird, de 2,8 liter V6. Met 103 pk en 197 Nm moet je net als in de serie je opnames versneld afspelen als je ‘Pursuit Mode’ activeert. De veiling loopt op 15 februari af. De veilingmeesters verwachten dat hij zo’n 40.000 euro gaat opbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.