Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Onder de hamer: de Maserati 3500 GT van Liz Taylor

Vijftien minuten. Zo lang reed actrice Elizabeth Taylor met deze Maserati 3500 GT. Na het kwartier gaf ze de sleutels terug aan haar toenmalige echtgenoot. De verhalen gaan dat ze ‘liever te paard ging’, dan nog een keer met deze auto te rijden…

Cadeau

Elizabeth Taylor kreeg de auto in 1962 als kerstcadeau van Eddie Fisher, haar vierde echtgenoot. Taylor was destijds een van de beroemdste en bestverdienende actrices ter wereld. Fisher had eerder dat jaar een donkergroene Rolls-Royce gekregen van Taylor en wilde met deze Maserati een lief gebaar teruggeven. Helemaal geslaagd was het niet, want de actrice kwam al na een kwartier terug met de Maserati en zei dat ze een hekel had aan de manier waarop hij reed. Het zou de enige keer zijn dat ze met de auto reed.

Italië naar Los Angeles

Fisher verkocht de auto vervolgens door aan acteur en autoliefhebber Anthony Quinn, die de auto van Italië naar Los Angeles verscheepte. Daar reed hij een tijdje in de Maserati, om hem vervolgens weer van de hand te doen. De auto wisselde nog een paar keer van eigenaar, om vervolgens in handen te komen van een verzamelaar van Maserati’s. Hij wist de volledige historie op de duikelen en besloot dat deze Maserati 3500 GT een grondige restauratie verdiende.

Maserati 3500 GT

Deze Maserati 3500 GT werd gebouwd in 1962. De auto was toen een ruime vier jaar op de markt. In 1957 werden namelijk de eerste prototypes voorgesteld op de autosalon van Genève. Een van de prototypes had een carrosserie van Touring en de ander een van van Carrozzeria Allemano. Uiteindelijk werd het design van Touring gekozen en ging hij in het najaar in productie. De 3500 GT heeft een 3,5 liter zes-in-lijn met 220 pk, die hem voor zijn tijd heel behoorlijke prestaties gaf. In totaal zijn er 2.226 exemplaren van de 3500 GT gebouwd, inclusief de cabriolet (met een design van Vignale).

Pebble Beach

De Maserati 3500 GT die ooit een kwartier lang van Elizabeth Taylor was, gaat in augustus onder op het Pebble Beach Concours d’Elegance bij veilinghuis Gooding and Company. De verwachte opbrengst ligt rond de 500.000 dollar, zo’n 450.000 euro. Daarmee wordt hij zo’n 150.000 euro hoger geschat dan andere 3500 GT’s.Maserati 3500 GT Elizabeth Taylor - Gooding and Company - Autovisie.nl - 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.