Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jul 2016

Porsche opent nieuwe fabriek voor achtcilinders

Porsche heeft de nieuwe motorenfabriek in Stuttgart-Zuffenhausen geopend. Vierhonderd medewerkers gaan er per dag ongeveer tweehonderd achtcilinders bouwen. En die V8 komt niet alleen in Porsches.

Tachtig miljoen euro

De sportwagenfabrikant heeft tachtig miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fabriek, waar de nieuwe achtcilinders gebouwd worden. Die motor komt niet alleen terecht in de nieuwe Panamera en Cayenne, maar moet ook in meerdere modellen uit de Volkswagen Group komen te liggen. Onder meer snelle Audi’s moeten gebruik gaan maken van het blok, naast de volgende Bentley Continental.

LEES OOK: PORSCHE PANAMERA TURBO VERSLAAT DE GUILIA QUADRIFOGLIO

Hybride

De modulaire 4,0 liter V8 levert nu in zijn krachtigste vorm 550 pk in de Porsche Panamera Turbo. Toch kan het blok veel meer kracht aan en moet hij in de Panamera Turbo S een vermogen van ongeveer 600 pk gaan leveren. Het blok is ook geschikt om samen te werken met een elektromotor. Porsche denkt daarom over een hybride topversie van de Panamera met zo’n 700 pk, die gebruik moet gaan maken van techniek van de 918 Spyder.

Fabriek

Porsche begon in 2014 al met de bouw van de nieuwe fabriek. Hij ligt aan de westkant van Porsches grote productiefaciliteit in Zuffenhausen en heeft een totale oppervlakte van 10.000 vierkante meter. De fabriek is verdeeld in twee niveaus. Op de begane grond vindt alle logistiek plaats en op de eerste verdieping zit de assemblagelijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.