Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Onbeperkte snelheid op snelweg, Duitsland niet meer uniek?

Hoewel we in Nederland de snelheid op de snelweg overdag verlaagd hebben naar 100 kilometer per uur, bestaat er een kans dat er in Engeland een onbeperkt snelheidslimiet ingevoerd wordt. Het gaat zelfs een stapje verder dan het Duitse model.

Liz Truss wordt volgens de huidige peilingen de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Als dat gebeurt, kunnen de snelheidslimieten in het land maar zo geschrapt worden.

Bestuurders mogen zelf beslissen hoe hard ze willen rijden

De conservatieve partijleider kreeg tijdens een debat een vraag over onbeperkte snelheden op de Engelse snelweg. Iemand uit het publiek vroeg of ze bereid is de verplichte maximale snelheid van 70 mijl per uur (113 kilometer per uur) te negeren en bestuurders zelf te laten beslissen hoe hard ze willen rijden.

Benzine besparen, files, file
(Afbeelding: Unsplash)

Het antwoord van Liz Truss was: “ik ben bereid hier naar te kijken”. In 2018 pleitte ze al voor een verhoging van de maximumsnelheid naar 80 mijl per uur (129 kilometer per uur). Nu wordt gesproken over volledige afschaffing van de maximale snelheid – op alle snelwegen dus.

Idee over onbeperkte snelheid op snelweg ver gezocht

Engelse media melden dat je de uitspraken van Truss met een korreltje zout moet nemen en het idee vergezocht is. Hoewel velen niet te spreken zijn over de inrichting van het huidige snelwegennet in het land, zeggen critici dat onbeperkte snelheid op de snelweg ondenkbaar is. Ze stellen bijvoorbeeld dat de kwaliteit van de wegen een stuk slechter is dan bij de Duitsers.

Waaghals neemt GP2-auto mee op Tsjechische snelweg!

Of een onbeperkte snelheid op de snelweg de norm wordt, zal de toekomst uitwijzen. Vandaag (5 september 2022) horen de Britten wie hun nieuwe premier wordt. Al lijkt Rishi Sunak tegenover Liz Truss nauwelijks kans te maken.

Onbeperkte snelheid Duitsland ligt onder vuur

Hoewel de snelwegen van Engeland misschien in de toekomst geen snelheidslimiet meer hebben, wordt er in Duitsland meer en meer gesproken over invoering van een limiet. Zelfs Sebastian Vettel is voor een maximumsnelheid.

Zo hard rijden Nederlanders écht op de snelweg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.