Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Audi RS8 is dé perfecte Mercedes-AMG GT 63 S-concurrent

Waar Audi’s RS-label bij het getal 7 stopt, gaat Automotive Designer Hycade door. De ontwerper laat een render van de Audi RS8 zien.

Audi RS-modellen zijn erg gewild onder liefhebbers. Niet vreemd, het zijn immers de absolute topmodellen van het Ingolstadtse automerk. Hoewel de fabrikant een Audi S8 biedt – die met een 4,0-liter V8 goed voor 520 pk niets te kort komt. Zien enthousiastelingen graag nog een Audi RS8.

Audi RS8 als perfecte Mercedes-AMG GT 63 S-concurrent

Een RS8 staat niet op de planning van Audi, maar Hycade heeft wel een idee hoe dergelijk model eruit komt te zien. De Audi zou perfecte concurrentie bieden aan de Mercedes-AMG GT 63 S.

In de basis nam de designer een Audi S8, die met enkele aanpassingen een stuk stoerder is gemaakt. Aan de voorkant is andere en grote grille geplaatst met herziene luchtinlaten. Daarbij zijn de wielkasten van de Audi RS8 uitgeklopt en is-ie een stuk lager dan de S- of A8.

Krachtiger dan Audi RS6: Mercedes-Benz E 55 AMG Combi – Peters Proefrit

Voor extra koellucht, en een nog extremere look, zijn er ventilatieopeningen bij de wielkasten geplaatst en zie je aan de achterkant een typische Audi RS-diffuser. Het geheel wordt afgetopt met een set grote zilveren velgen.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

De wielen van de Audi RS8 worden – in theorie – aangedreven door een 4,0-liter V8 zie goed is voor 563 pk en 590 Nm aan koppel. Dit is hetzelfde motorblok als in de Audi S8 ligt. Hoewel de fabrikant wellicht nooit een RS-variant van de A8 op de markt brengt, zal het motorblok in ieder geval verder gekieteld worden dan 563 pk. Een Audi RS7 biedt immers als 605 pk en 750 Nm. De potentiële concurrent van Mercedes, de AMG GT 63 S, biedt 639 pk en 700 Nm. De S E Performance is nóg krachtiger. Hoe bizar deze semi-elektrische AMG is, laat Dries van den Elzen zien in onderstaande video.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.