Autovisie
Autovisie Nieuws 4 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Oei, oei, oei, Alpina B6 Gran Coupé gestolen

Je vraagt je af waarom je een Alpina B6 Gran Coupé zou stelen, want waar wil je met de bijzondere auto naar toe? Er zijn er slechts 124 gebouwd en alle chassisnummers zijn bekend. Dus aan wie wil je hem doorverkopen of waar wil je ermee gaan rijden? Dus geef gewoon terug. Leg een bloemetje in de bagageruimte als excuus.

 

Ja, er is er dus vannacht een gestolen. In Ridderkerk bij poetsbedrijf Autoclean, daar verdween de Alpina B6 Gran Coupe. Van de auto ontbreekt nu elk spoor. Vandaar dat het bedrijf en de eigenaar een beroep op autofreaks doen om de dikke Alpina op te sporen. Voor de gever van de gouden tip ligt er 2500 euro aan tipgeld klaar.

 

UPDATE: De auto is dinsdagmiddag in Rotterdam-Zuid teruggevonden. Op de wagen waren al Duitse platen geschroefd, maar dankzij een tipgever is de Alpina ongeschonden teruggevonden.

Alpina B6 Gran Coupe

Drie in Nederland

De B6 Gran Coupé is gespoten in de individualkleur Tanzanite blauw en heeft een in lavalina 2 Special Alpina-interieur. Maar een echte autokenner zal de Alpina B6 Gran Coupe direct opvallen. Van de auto bestaan er 124 wereldwijd en slechts drie daarvan zijn er in Nederland. Het betreffende exemplaar is nummer 122 uit de gelimiteerde serie.

Bellen

Mocht je de bijzondere Alpina zien, licht dan de politie in of bel de eigenaar 0183 624011 (Alpina-specialist Bergwerff).

In Nederland zijn slechts 532 Alpina geregistreerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.