Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Nissan overweegt productie bijzondere GT-R50

Anderhalve week geleden schreven we dat het bij één Nissan GT-R50 zou blijven, maar dat blijkt niet per se waar te zijn. In een persbericht laat Nissan weten dat de GT-R50 mogelijk in een gelimiteerde productie gaat van vijftig exemplaren voor een prijs van 900.000 euro per stuk.

10-nissan-gtr50-italdesign

Nissan laat de beslissing afhangen van de reactie van het publiek en klanten op het Goodwood Festival of Speed en andere evenementen. Het merk zegt voor de GT-R50 dus 900.000 euro te willen vragen! Even ter contrast: in Nederland kost de gewone GT-R minimaal 165.900 euro. De GT-R50 is echter gebaseerd op de sterkere Nismo GT-R. Zijn 3,8 liter twinturbo V6 levert echter geen 600 pk en 628 Nm (zoals in de Nismo), maar 720 pk en 780 Nm.

Gebouwd door Italdesign

Het meest bijzondere is zijn uiterlijk en innerlijk. De GT-R50 is ontwikkeld door Italdesign (dat de vijftig auto’s ook gaat bouwen als er groen licht komt) en ontworpen door de Europese en Noord-Amerikaanse designafdelingen van Nissan. Hij oogt vertrouwt, maar is volledig nieuw. De meest opvallende elementen aan zijn uiterlijk zijn de scherpe led-koplampen, de enorme, goud omrande grille, de goudkleurige achterzijde en de actieve achtervleugel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.