Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Nissan koopt 34 procent aandelen Mitsubishi

Mitsubishi zit in zwaar weer. Het bedrijf heeft jarenlange fraude met verbruikscijfers toegegeven, wat voor een enorme daling van de aandeelprijs zorgde. En van die lagere prijs profiteert Nissan nu.

mitsubishi_concept_xr-phev_29
Mitsubishi Concept xr-phev

34 procent

Nissan wil voor 1,9 miljard euro aan aandelen van het noodlijdende Mitsubishi kopen. Daarmee zou Nissan in één klap hoofdaandeelhouder worden en heeft het bedrijf 34 procent van de aandelen in handen. Het moet nog wel goedgekeurd worden, ook door de aandeelhouders. Topman van Nissan, Carlos Ghosn, geeft aan dat hij het bedrijf niet alleen financieel wil helpen op deze manier, maar ook op andere manieren bij wil staan. De twee Japanse automakers moeten van elkaar gaan profiteren, volgens de topman. Zo moeten ze onder meer technieken en platforms gaan delen.

LEES OOK: MITSUBISHI SJOEMELT AL SINDS 1991 MET BRANDSTOFVERBRUIK

Nissan Motor CEO Carlos Ghosn And Mitsubishi Motors Chairman And CEO Osamu Masuko Attend News Conference

Vertrouwen

Het aandeel van Mitsubishi ging in een vrije val nadat de fraude bekend werd gemaakt. In totaal is er drie miljard euro aan waarde verdampt. Osamu Masuko, de topman van de autobouwer, hoopt dat er op deze manier weer meer vertrouwen komt in het bedrijf. Hij ziet wel in dat het vertrouwen van de consument terugwinnen een flinke taak wordt. Ook daar wil Nissan bij gaan helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.