Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Nip and tuck voor de Fiat 500L, modellengamma op de schop

De Fiat 500L is onder het mes gegaan een heeft een nieuwe neus aangemeten gekregen. Het merk claimt dat liefst 40% van alle onderdelen vervangen is, want echte schoonheid zit immers van binnen.

Fiat 500L-Autovisie.nl

Het front van de 500L ziet er wat robuuster uit en toont nu nog meer dan voorheen verwantschap met dat van het kleine broertje, temeer de LED dagrijverlichting naar het voorbeeld van de 500 in de middelste koplampunits opgenomen is.

Cross

De reguliere uitvoering van de 500L zal voortaan door het leven gaan als Urban, de verlengde variant als Wagon. De 500L Trekking komt te vervallen ten faveure van de 500L Cross. Het bumperwerk van laatstgenoemde is nog dikker aangezet en onder een andere hoek geplaatst. Dit om de indruk te wekken dat je er zomaar een helling mee kunt pakken. Skidplates maken het geheel optisch af.

Om geen modderfiguur te slaan kan je in de Cross verschillende rijmodi selecteren, waaronder Gravity Control. Hiermee komt auto op een constante snelheid veilig van een heuvel af. Hiervoor moet dan wel Traction+ ingeschakeld zijn. Deze stand zorgt ervoor dat de Cross van z’n plek komt op een gladde ondergrond.

Fiat 500L Cross - Autovisie.nl

Begin volgende week horen we of het modellengamma als zodanig ook in Nederland gevoerd gaat worden. Dan weten we ook of het Autonomous City Brake veiligheidssysteem leverbaar wordt.

Infotainment

Het dashboard is voortaan optioneel te voorzien van een nieuwe Uconnect infotainment unit. Het systeem, voorzien van een 7-inch scherm, ondersteund Apple Car Play en Android Auto. Tussen de tellers is ruimte gemaakt voor een 3.5-inch scherm. Andere wijzigen betreffen een nieuw stuurwiel, nieuwe bekledingsstoffen en grotere bergvakken.

Fiat 500L interieur - Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.