Autovisie
Autovisie Nieuws 18 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe SUV van Opel heet Grandland X

Vooraankondiging van Opel: volgend jaar brengt het merk de Grandland X op de markt. Deze SUV in het C-segment wordt de grotere broer van de Crossland X, een crossover die eveneens volgend jaar de Meriva gaat vervangen.

Hoe de Grandland X eruit ziet? Onweerstaanbaar, karaktervol en stoer, meldt het persbericht uiteraard, maar foto’s die dat moeten bewijzen zijn er niet. Opel houdt het verder bij wat gemeenplaatsen: de Grandland X heeft een hoge zitpositie, prettige instap, bovengemiddeld grote bagageruimte en comfortabel, praktisch interieur.

“De Grandland X maakt deel uit van een groot offensief van Opel”

En dat is genoeg om in Opels marketingbaas Tina Müller een poëet los te maken. “De naam Grandland X appelleert aan passie voor avontuur en nieuwe uitdagingen”, zegt ze, “zowel in de stedelijke omgeving als daarbuiten.” Denk daaraan als u over twee jaar met uw Grandland X halfvol jengelende kinderen (een Opel is halfvol, nooit halfleeg) in de dagelijkse file op de Ringweg A10 staat.

LEES OOK: NIEUWE NAAM VOOR OPVOLGER OPEL MERIVA: CROSSLAND X

Hoe dan ook, de Grandland X wordt in de tweede helft van 2017 geïntroduceerd, een half jaar na de kleinere Crossland X. Beide auto’s maken deel uit van een groot offensief van Opel. Tot en met 2020 onthult het merk negenentwintig nieuwe modellen, waarvan er zeven voor volgend jaar op stapel staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.