Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Huh? Nu alweer nieuwe positie voor kersverse Volkswagen-baas?

Ralf Brandstätter werd vorig jaar pas gekozen als ceo van het merk Volkswagen, maar nu vertrekt de Duitser alweer. Hij wordt baas van de Chinese tak van de Volkswagen Groep.

Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). De 53-jarige Volkswagen-baas krijgt een plekje in de Raad van Bestuur bij Volkswagen en gaat zich bezighouden met de Chinese markt. Dat is trouwens wel een opwaardering, want Brandstätter is daarmee baas van een van de belangrijkste markten voor de groep. De huidige China-baas, Stephan Wöllenstein, krijgt naar verluidt een andere taak binnen het concern.

Skoda-baas

Brandstätter was echter pas sinds midden 2020 de grote baas bij het merk Volkswagen, waar hij toen de rol van Herbert Diess overnam. Thomas Schäfer, de huidige baas van Skoda, gaat nu op de stoel van Brandstätter zitten en wordt op zijn beurt dus de topman van het merk uit Wolfsburg.

Volkswagen kiest niét voor Oliver Blume (topman Porsche) als CEO

Eerder dit jaar zou hij de China-baan ook al aangeboden hebben gekregen. Destijds weigerde hij, schrijft Spiegel. Die vraag kreeg hij destijds enkel van VW-topman Herbert Diess, maar nu zou de Raad van Commissarissen hem hebben gevraagd de taak op zich te nemen. Dat aanbod kon hij volgens bronnen niet langer weigeren.

Diess blijft aan

Vanmiddag wordt er een klap op bovenstaand gegeven, en wordt waarschijnlijk duidelijk dat Brandstätter naar China vertrekt. Ook krijgt Herbert Diess, topman van de Volkswagen Groep, naar alle waarschijnlijkheid groen licht voor de toekomst. De Oostenrijker staat al lange tijd onder vuur om zijn rigoureuze werkwijze, maar de verwachting is dat men in Wolfsburg vandaag het vertrouwen in hem uitspreekt.

‘Volkswagen-top neemt donderdag besluit over aanblijven Herbert Diess’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.