Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2020

Volkswagen kiest niét voor Oliver Blume (topman Porsche) als CEO

Vorige week meldden we dat Oliver Blume, huidige CEO van Porsche, mogelijk de overstap naar Volkswagen zou maken. Niets is echter minder waar.

Herbert Diess, de huidige CEO van het merk Volkswagen én de Groep, zou een van zijn taken neerleggen. Dat meldden verschillende bronnen afgelopen week. Diess zou al zijn taken niet meer kunnen overzien, zeker niet nu het merk enkele problemen kent met de ID.3 en Golf.

Porsche, Skoda en Volkswagen

Volgens verschillende media zou Oliver Blume, de huidige topman van Porsche, zijn positie overnemen. De leegte die Blume achter zou laten, zou door de huidige topman van Skoda, Bernhard Maier, worden opgevuld. Gisteren maakte Volkswagen officieel wie de nieuwe CEO van het merk wordt.

Oliver Blume

En dat is niet Blume. Volkswagen heeft gekozen voor Ralf Brandstätter, de huidige COO van het merk. Hij neemt vanaf 1 juli aanstaande de taken van Herbert Diess over. “Ralf Brandstätter is een van de meest ervaren managers van het bedrijf”, zo gaf Diess gister aan. Brandstätter is al sinds 1993 actief bij het merk uit Wolfsburg.