Autovisie
Autovisie Nieuws 4 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe naam voor Alfa Romeo Sauber F1 Team

Het Alfa Romeo Sauber F1 Team krijgt met ingang van het 2019 Formule 1-seizoen een nieuwe naam: Alfa Romeo Racing. Daarmee verdwijnt de naam Sauber van de grid. Sauber debuteerde in 1993 in de Formule 1.

Sauber

Alfa Romeo was in 2018 nog titelsponsor van Sauber. Nu wordt het complete team omgedoopt naar Alfa Romeo Racing. Door de teamnaam om te dopen van Alfa Romeo Sauber F1 Team naar Alfa Romeo Racing hoopt het F1-team op nog betere resultaten. In 2018 werd Alfa Romeo Sauber F1 Team achtste in het F1-kampioenschap.

Klavertje vier

De F1-auto’s van Alfa Romeo Racing zijn voor seizoen 2019 grotendeels een Ferrari-kloon. De krachtbron, transmissie, achterwielophanging en remmen zijn identiek aan die van de auto’s van Ferrari. De auto’s van Alfa Romeo Racing rijden in 2019 met het ‘klavertje vier’-embleem. Dit logo wordt al sinds 1923 gebruikt voor de snelste Alfa Romeo-modellen, zo ook voor de huidige Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio. De presentatie van de nieuwe F1-auto van Alfa Romeo Racing vindt plaats op 18 februari, de eerste testdag van 2019.

Räikkönen en Giovinazzi

Kimi Räikkönen en de Italiaan Antonio Giovinazzi zijn aangesteld als coureurs van Alfa Romeo Racing. Alfa Romeo wist in 1950 zijn allereerste Grand Prix met Nino Farina te winnen. Farina werd dat jaar ook kampioen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.