Autovisie
Autovisie Nieuws 21 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe details Automobili Pininfarina PF0

Automobili Pininfarina presenteert later deze week zijn eerste volledig elektrische luxury hypercar. Het model heeft als codenaam PF0.

Mahindra & Mahindra

Je leest het goed: Automobili Pininfarina is een automerk en niet langer een ontwerpbureau. De ‘carrièreswitch’ van het bedrijf werd in april dit jaar aangekondigd. Het bedrijf is sinds 2015 in handen van Mahindra & Mahindra dat een meerderheidsbelang van 76 procent in het bedrijf heeft.

Elektrische hypercar

Automobili Pininfarina zal zich hoofdzakelijk buigen over het ontwikkelen van volledig elektrische SUV’s waarin luxe, exclusiviteit en vakmanschap centraal staan. Toch pakt het merk eerst uit met een elektrische hypercar die in 2020 gereed moet zijn voor productie. Doet het altijd goed om een automerk op de kaart te zetten.

Pebble Beach Concours d’Elegance

Tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance en de Monterey Car Week in Californië presenteert Pininfarina een voorproefje van deze hypercar met codenaam PF0. De eerste potentiële kopers mogen de auto tussen 23 en 26 augustus al bekijken. Het is een 1:1 schaalmodel met een volledig uitgewerkt interieur.

Koolstofvezel

De PF0 krijgt een koolstofvezel exterieur en chassis, moet in minder dan twee seconden naar 100 km/h kunnen accelereren en haalt een topsnelheid van meer dan 300 km/h. Naar verwachting van de Italianen komt de actieradius uit op 500 kilometer.

Meesterwerken

Het definitieve ontwerp gaat naar het Pininfarina SpA Atelierteam in Cambiano, gelegen in Italië. Daar worden alle exemplaren van de PF0 – oplage nog onbekend – met de hand gebouwd. Automobili Pininfarina laat zich voor het definitieve ontwerp van de PF0 inspireren door meesterwerken als de Cisitalia 202 uit 1947, de 512S Modulo uit 1970 en de conceptcar Sintesi met waterstoftechnologie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.