Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe Aston Martin Vanquish wordt 488 GTB-concurrent’

Aston Martin lanceert in 2020 een sportwagen met middenmotor, dat is bekend. Deze concurrent van de Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracán en McLaren 720S gaat waarschijnlijk Vanquish heten.

Aston Martin Vanquish S

 

Die naam zagen we voor het eerste op Aston Martins grote coupé uit 2001 en later op de opvolger van de DBS in 2012. Het nieuwe topmodel van Aston Martin gaat door het leven als DBS Superleggera, maar de naam Vanquish gaat niet in de ijskast. Hij komt waarschijnlijk terug op de middenmotor sportwagen (met achtcilinder van AMG) waarmee Aston Martin komt.

Geweldige naam

“Het lijkt mij goed om daar de naam Vanquish voor te gebruiken, maar ik bevestig nog niks natuurlijk”, zei Chief Creative Officer Marek Reichmann tegen Australische media. “Vanquish is natuurlijk een geweldige naam voor ons, maar voor ons huidige topmodel past DBS beter. Vanquish hoort meer bij deze auto [de aankomende 488 GTB-concurrent –  RS]. Het is een speciale naam en er komen een aantal hele speciale auto’s aan.”

Mooiste sportwagen

Volgens Reichmann heeft het ontwerpteam van Aston Martin twaalf verschillende schaalmodellen van de toekomstige sportwagen gemaakt, waarvan drie zijn uitgewerkt op ware grootte. “Doordat de auto een middenmotor heeft, hebben we aan de voorkant meer vrijheid qua design”, aldus Reichmann.”Hij wordt de mooiste sportwagen met middenmotor op de markt, met invloeden van de Valkyrie.”

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.