Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford GT-ontwerper Chris Svensson overleden

Chris Svensson – de ontwerper van onder meer de nieuwe Ford GT – is op 53-jarige leeftijd overleden aan kanker. De Engelsman werkte al vanaf zijn jonge jaren voor Ford. Zijn afstudeerontwerp uit 1992 vormde de basis voor de eerste generatie Ford Ka.

Chris Svensson

Svensson werd in 1965 geboren in het Britse Sunderland en studeerde aan de Coventry University en de Royal Collega of Art. Hij studeerde in 1992 af met een design voor een compacte stadsauto. Ford was zo onder de indruk dat Svensson bij de fabrikant werd ingelijfd. De innovatieve Ford Ka is 1996 – 2008) op zijn schetsen gebaseerd.

Global Design Director

Door de jaren heen werkte Svensson onder meer aan de Ford Puma, Fiesta, Focus, Mondeo, C-Max, Taurus en Mustang. Hij was ook betrokken bij de Ford Visos Concept en de FAB1 zoals die werd gebruikt in de Thunderbirds-film uit 2004. Vorig jaar werd Svensson benoemd tot Global Design Director, maar daarvoor was hij verantwoordelijk voor het design bij Ford in de Verenigde Staten.

Eigen Ford GT

In die hoedanigheid leidde hij het Ford GT-project. Hij nam enkele maanden geleden nog zijn eigen Ford GT in ontvangst, een zwart exemplaar met een enkele ‘racing stripe’ over de carrosserie. Svensson had verder nog een oude Mustang in zijn garage staan, een Porsche 356 en een Volkswagen Karmann Ghia, die hij zijn vrouw cadeau had gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.