Autovisie
Autovisie Nieuws 27 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuw gezicht voor Skoda Octavia

Nu de Seat Leon vernieuwd is en de facelift van de Volkswagen Golf op de rol staat, kan de Skoda Octavia natuurlijk niet achterblijven. Het grootste verschil zit hem in de neus, waar de auto nu dubbele koplampen heeft gekregen.

Skoda Octavia -2- Autovisie.nl

LED

Met de vernieuwde Skoda Octavia volgen de Tsjechen het voorbeeld van de Kodiaq. Ook die auto heeft dubbele koplampen, alleen zijn ze daar boven elkaar geplaatst. Bij de Octavia lijkt Skoda inspiratie te hebben gehaald uit de vorige generatie Mercedes-Benz E-Klasse en zitten ze naast elkaar. De voorbumper heeft een iets andere vorm gekregen en lijkt nu ook sterker op die van de Kodiaq. De koplampen zijn optioneel Full LED, wat voorheen niet mogelijk was. De achterlichten ogen ook iets scherper en zitten boven een licht anders vormgegeven achterbumper.

Update

Niet alleen het uiterlijk wordt bijgepunt, ook van binnen zijn er nieuwe opties leverbaar. Zo is de Skoda Octavia na de facelift te krijgen met een groter 9,2 inch beeldscherm voor het infotainmentsysteem en is hij ook te voorzien van een WLAN hotspot. Verder voegt Skoda veel meer assistentiesystemen toe. Hij kan geleverd worden met Trailer Assist, dat helpt met achteruitrijden met een aanhanger. Ook kan je optioneel kiezen voor dodehoeksensoren en Rear Traffic Alert, dat waarschuwt als er iets achter de auto rijdt.

Negen motoren

De Octavia wordt leverbaar met negen verschillende motoren, die we eigenlijk allemaal al kennen. Vermogens lopen uiteen van 86 pk tot en met 184 pk. Voor de Octavia RS moeten we nog even geduld hebben. Die zal niet direct bij de marktintroductie, begin volgend jaar, beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.