Nissan kent Britse fabriek nieuwe modellen toe

Nissan maakt een einde aan de onzekerheid voor zijn Britse fabrieksmedewerkers. Het merk kondigt aan dat ook de volgende generatie Nissan Qashqai in de faciliteit te Sunderland van de band rolt. Als kers op de taart zal Nissan ook de productie van de X-Trail in Engeland onderbrengen.

Nissan X-trail g

Brexit

Het nieuws volgt kort na uitspraken van Nissan-topman Carlos Ghosn, die aangaf dat het niet vanzelfsprekend is dat ook de derde generatie Qashqai in Engeland geproduceerd zou worden. De eerste twee edities van de Qashqai werden wel in Engeland gemaakt. Ghosh duidde op Brexit, Engelands uittreden van de Europese Unie, waarvan de gevolgen voor de industrie nog niet duidelijk zijn.

Nissan Qashqai fg

Einde aan onzekerheid

Om een einde aan de onzekerheid te maken nadat het nieuws hard aankwam in Groot-Brittannië en vooral bij de fabrieksmedewerkers in de faciliteit te Sunderland, maakt de Nissan-top vandaag bekend dat Sunderland ook de bouw van de X-Trail krijgt toegewezen. De grotere SUV rolt momenteel in Japan voor de Europese markt van de band.

Export

De fabriek in Sunderland werd in 1986 geopend en bouwde sindsdien negen miljoen Nissans, inclusief twee miljoen Qashqai’s. Het is de grootste autofabriek op het eiland. Zo’n een derde van de Britse autoproductie heeft in de fabriek van Nissan plaats. Van alle auto’s verlaat 80% Groot-Brittannië. Het concern exporteert Engelse Nissans naar meer dan 130 markten. In de fabriek werken 7.000 mensen, terwijl bij toeleveranciers nog eens 28.000 personen werken.