Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mei 2019

Nieuw automerk e.GO komt naar Nederland

In 2020 mogen we een nieuw automerk in Nederland verwelkomen. Het Duitse merk e.GO lanceert dan een compacte, volledig elektrische hatchback in ons land. AutoHaarhuis uit Geleen is nu officieel aangesteld als vertegenwoordiger.

Het eerste model van e.GO heet Life en is een compacte vierzitter van slechts 3,3 meter lang. Het volledig elektrische model is naar eigen zeggen vooral ideaal voor korte stadsritjes, bijvoorbeeld in de zorgsector.

Drie versies

De e.GO Life wordt straks leverbaar in drie varianten. De basisversie heeft een 14,5 kWh-batterij, een 20 kW elektromotor en een actieradius van 100 km. De tweede heeft een 17,5 kWh-batterij, een 40 kW-motor en een actieradius van 113 km. De derde uitvoering komt met een 23,5 kWh-batterij, een 60 kW-motor en een actieradius van 145 km.

Vanaf 16.150 euro

De basisversie van de e.GO Life gaat in Nederland slechts 16.150 euro kosten. De prijzen van de andere uitvoeringen zijn nog niet bekend. Vanaf de zomer gaat de Nederlandse e.GO-website live en kun je de auto reserveren. Begin 2020 staat de e.GO permanent in de showroom. Op dit moment worden in Duitsland de eerste exemplaren van de e.GO Life First Edition geleverd aan klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw automerk e.GO komt naar Nederland
Sluiten