Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De kunst van online verzamelen, dit zijn 3 NFT’s voor de autoliefhebber

Voor velen is de term NFT nog niet bekend. Het staat voor non-fungible token, een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat op de blockchain (een openbare database) van een cryptomunt. Hierdoor is eigenaarschap van een (digitaal)object te registeren en te controleren.

Vandaag de dag worden NFT’s veelal voor digitale kunst gebruikt. Soms levert dit miljoenen euro’s op. Zowel investeerders, kunstenaars, handelaren als verzamelaars springen massaal in op de trend. Toch zijn de meningen nog verdeeld over de ontwikkeling. De een ziet het als de toekomst, de ander vindt het maar niets.

Dit artikel gaat enkel in op de NFT’s als verzamelaarsobject. De inhoud mag niet worden beschouwd als financieel advies.

Drie NFT’s voor autoliefhebbers

1. Hots Wheels NFT

Speelgoedmerk Hot Wheels bracht deze maand hun eerste serie NFT’s op de markt bestaande uit 40 digitale kaarten. De prijs begon bij 15 dollar voor een pakketje met vier kaarten. Voor 35 dollar kocht je er tien.

Inmiddels zijn alle kaarten uitverkocht, maar staan deze wel te koop op resell platforms. Prijzen beginnen al bij 1,63 dollar voor de ‘Track Ripper’. Van dit goedkoopste exemplaar zijn er slechts 3.000 geminet (uitgegeven). Wellicht een leuke eerste NFT voor de Hot Wheels verzamelaar!

2. DeLorean 40th Anniversary NFT Collection

De DeLorean DMC-12 is onder autoliefhebbers een erg gewilde auto. De Back to the Future filmster kreeg dit jaar tijdens het 40-jarig jubileum van het merk eigen NFT’s.

De collectie vertelt de geschiedenis van de auto van jaar tot jaar via geanimeerde 3D NFT’s. Ook deze waren in rap tempo uitverkocht en zijn enkel nog via resellers te koop. De laagste prijs op NFT platform OpenSea is 1,69 ETH (zo’n 6.700 euro).

3. Lamborghini Aventador SV NFT

Nederlands artiest Pablo Lücker presenteerde tijdens de Masters Expo in Amsterdam een met kunst versierde Lamborghini Aventador SV en sloeg de digitale tekening van het object op als NFT. Koop je de NFT dan krijg je de speciale Aventador erbij. Het is ’s werelds eerste Lamborghini die op deze manier wordt verkocht, al zegt de kunstenaar tegen Autovisie dat het zeker niet de laatste auto zal zijn.

De prijs van de met kunst versierde auto en NFT ligt rond de 500.000 dollar (443.250 euro), al is hij hiervoor niet te koop. De auto wordt binnenkort geveild. Waar en wanneer is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.