Deze valt zeker binnen de categorie 'wat je van ver haalt, is lekker.' Een studiemodel van Honda dat een compleet nieuwe betekenis geeft aan het woord retrodesign: de Honda S660 Neo Classic.

Honda S660 Neo Classic


Honda S660

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van N Lab, maar met deze auto laat dit ontwerphuis wel gelijk zien waartoe het in staat is. Als subdivisie van het Japanse merk mocht het een compleet nieuwe koets ontwerpen voor de Honda S660.

Het resultaat is in elk geval aansprekend, en wel om meerdere redenen. Zo lijkt deze S660 Neo Classic van de voorkant erg op de historische S600 en S800 - vooral door de grote, ronde koplampen.

Honda S660 Neo Classic


Europa

Maar er is meer. Het betreft hier een lieflijk coupeetje dat laag op z'n wielen staat en is uitgerust met canvas dak. Aan de zij- en achterkant oogt de auto helemaal bijzonder: oplopende randen langs de motorkap en two-tone lak, waardoor dit studiemodel haast oogt als een klassieke sportieveling uit Europa.

ook Autovisie

Honda S660 Neo Classic


Japan

Helaas betreft het een studiemodel - zij het wel een die een prijs won in Japan voor het meest originele ontwerp. Jammer genoeg gaat de Honda S660 sowieso aan onze Westerse neuzen voorbij. De auto is in elk geval voorlopig alleen bedoeld voor de Japanse markt.