Autovisie
Autovisie Nieuws 2 aug 2016

Lamborghini weigert te stoppen met V12

Terwijl Porsche, McLaren en zelfs Ferrari allang hybride-hypercars hebben gebouwd, houdt Lamborghini vast aan slechts grote verbrandingsmotoren. De V12 is heilig.

Lamborghini

V12

Ondanks de druk op de internationale auto-industrie om milieuvriendelijkere alternatieven te gebruiken voor verbrandingsmotoren op fossiele brandstoffen, geeft Lamborghini geen kik. In een interview met Britse media benadrukt CEO Stefano Domenicali (eerder Formule 1-teambaas van Ferrari) dat de V12 niet verdwijnt.

LEES OOK: LAMBORGHINI IS HARD BEZIG AAN EEN RECORDVERKOOPJAAR

“We zijn wel met de toekomst bezig maar willen daarin de juiste balans hanteren”, stelt Domenicali. “We weten welke waarden belangrijk zijn voor ons merk in het supersportieve segment. Onze grote klanten en dealers van overal ter wereld zeggen: ‘Blijf alsjeblieft van de V12 af!’ Dus daar gaan we mee door.”

Lamborghini
Stefano Domenicali (3e van links) met onder meer FIA-voorzitter Jean Todt (2e van links).

Elektrisch

De Italiaan geeft wel aan dat Lamborghini op een zeker moment met de tijd mee zal gaan: “Zodra elektrificering voor ons aan de orde is en meerwaarde biedt, gaan we daarmee aan de slag. We opereren binnen een kleine niche en kunnen wel anderen achterna rennen, maar die fout willen we niet maken. Op de korte termijn is er nog veel potentie in de V12.”

Verder geeft Domenicali aan dat de Urus, de nieuwe SUV van Lamborghini, voor een flinke stijging in verkoopcijfers moet zorgen. In 2015 verkocht het merk 3245 Huracans en Aventadors. De CEO wil naar een aantal van 3500, los van het aantal verkochte Urussen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.