Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

In deze 10 Nederlandse steden sta je het langst in de file

In Nederland sta je als automobilist vaak in de file. Althans, als je geen rekening houdt met de spitsuren. In Rotterdam zijn de files het ergst. Mensen verloren daar vorig jaar zo’n 42 uur in verkeersverstoppingen.

Fabrikant van navigatie en navigatiesoftware, TomTom, stelt dat vergeleken met vorig jaar de vertragingen in Rotterdam met ongeveer 25 procent zijn gestegen. Ook andere grote steden scoren niet goed. De cijfers van het onderzoek komen van bijgehouden data uit de navigatiesystemen in je auto, smartphones en losse navigatiesystemen.

In deze tien Nederlandse steden sta je het langst in de file

Hoewel je gemiddeld een werkweek aan tijd verloor als automobilist in Rotterdam, zijn er meer plekken waar je lang in de file staar. Den Haag en Nijmegen staan ook aan de top van het fileprobleem. In deze steden verloor je als automobilist 40 uur aan opstoppingen. De top tien wordt beheerst door grote steden: Haarlem, Eindhoven, Arnhem, Amsterdam, Breda, Leiden en Tilburg. In deze steden zorgden files voor 30 uur of meer aan vertraging voor de automobilist.

Stad Uren verloren in de file
Rotterdam 42 uur
Den Haag 40 uur
Nijmegen 40 uur
Haarlen 39 uur
Eindhoven 36 uur
Arnhem 35 uur
Amsterdam 34 uur
Breda 32 uur
Leiden 31 uur
Tilburg 30 uur

Hoewel je in Nederland lang stil kan staan op het asfalt, is het probleem een stuk groter in Dublin. In de Ierse hoofdstad stonden mensen vorig jaar 145 uur in de file. Ook in London is het slecht gesteld met de doorstroom van het verkeer. De gemiddelde snelheid ligt hier op 14 kilometer per uur. De traagste stad van Nederland, Haarlem, heeft een gemiddelde snelheid van 43 kilometer per uur.

De meest problematische wegen

Hoewel TomTom heeft gekeken naar de steden waar je het vaakst in de file staat, is het voor de gemiddelde Nederlander wellicht interessanter om te weten welke snelwegen je in de spits moet mijden. Flitsmeister zet daarom vijf wegen op een rijtje waar je het langst in de file staat. Welke wegen dit zijn, lees je in dit artikel.

Op deze 5 wegen stond je 2022 het langst in de file

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.