Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederlander bereikt Australië in elektrische auto

Kun je met een elektrische auto naar de andere kant van de wereld rijden? De Nederlander Wiebe Wakker (31) bewijst van wel. Na precies 884 dagen onderweg is hij – via een omweg naar de Noordkaap – aangekomen in het Australische Perth, een van de meest afgelegen steden ter wereld.

wiebe wakker perth

Wakker vertrok in maart 2016 vanuit Houten. Met zijn Plug Me In-project wil hij duurzaamheid promoten en laten zien dat je met een elektrische auto prima naar Sydney in Australië kan rijden. Zijn reis voerde hem door 33 landen en over 70.000 kilometer. Wakker is de eerste persoon ter wereld die India, Indonesië, Iran, Maleisië, Myanmar en Turkije met een volledig elektrische auto heeft doorkruist. Het record van de langste elektrische afstand heeft hij al lang verbroken. Dat stond op 22.000 kilometer.

Zonder geld

Tijdens zijn reis is Wakker afhankelijk van mensen die hem via social media een slaapplek, een maaltijd of stroom voor zijn auto aanbieden. Hij reist zonder geld en laat zijn weldoeners de route bepalen. In Australië hebben meer dan 350 mensen hem al onderdak aangeboden. Het merendeel daarvan woont echter in een van de grotere steden, aldus Wakker, dus dat maakt de reis vanaf Darwin (waar hij aan land kwam) een stuk ingewikkelder. De afstanden in Australië zijn enorm en zijn elektrische Volkswagen Golf heeft een actieradius van ‘slechts’ 200 kilometer.

Lees meer over Wiebe Wakker en zijn reis in Autovisie nummer 17, die nu in de winkel ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.