Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Sono Motors Sion komt naar Nederland

Volledig elektrische auto’s zijn vooralsnog relatief duur. De Duitse startup Sono Motors denkt daar iets op gevonden te hebben. Zie hier de Sion: een EV met een actieradius van 250 kilometer, zonnecellen om onderweg bij te laden en een vanafprijs van 16.000 euro.

SonoMotors_Sion_electric_car_solarcar_Design_Header-1070x535

En ja, hij komt in Nederland op de markt. Sterker nog, Sono Motors heeft een reeks evenementen aangekondigd. Geïnteresseerden kunnen de Sion proefrijden in Maastricht (7/8 september), Eindhoven (9/10 september), Delft (11/12 september), Almere (13/14 september), Groningen (15/16 september) en Hengelo (19/20 september).

Honderden zonnecellen

Maar wat is de Sion dan precies? Hij is een volledig elektrische auto met een accupakket van 35 kWh en een 109 pk sterke elektromotor. Daarmee kan de 1400 kilogram wegende Sion een top bereiken van 140 km/h en een actieradius van zo’n 250 kilometer halen. Hij kan natuurlijk via een stekker worden opgeladen, maar onderweg zorgen 330 zonnecellen op de hatchback voor ongeveer 30 kilometer extra range (op een zomerse dag tenminste).

SonoMotors_Sion_electric_car_solarcar_Design_Header 3-1070x535

Sonos Motors claimt al zevenduizend reserveringen voor de Sion te hebben ontvangen. Het ‘unique selling point’ van het wagentje is natuurlijk niet alleen zijn zonneceltechniek, maar ook zijn lage prijs. De Sion is er al voor 16.000 euro, maar dan moet je het accupakket huren. Betaal je 20.000 euro, dan krijg je de auto inclusief batterij. De productie van de Sion start eind 2019. Sono Motors hoopt er zo’n 10.000 per jaar te kunnen bouwen.

Mos in het dashboard

Overigens, wie zich afvraagt wat dat groene spul in het dashboard is… Dat is mos. Het is een speciale soort mos, aldus Sonos Motors, die de lucht in de cabine filtert. Bezitters van een Sion hoeven zich overigens geen zorgen te maken. Het is niet nodig om het mos water te geven of op een andere manier te verzorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.