Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

5 must-haves: LEGO-Porsche, handgemaakte Monopoly en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Als je alleen maar voor praktisch en functioneel gaat, loop je het risico je ogen tekort te doen. Er is dan niks meer wat je aandacht nog trekt. Voorkom dat je in deze saaie val trapt en investeer in dingen waar jij je blik niet vanaf kan houden. Want het oogwil ook wat.

Monopoly Heirloom Edition € 329,–

Op een mooie schaakset na zijn er maar weinig bordspellen die een lust zijn voor het oog. Neem bijvoorbeeld Monopoly. Dit iconische spel is al decennia een bestseller, maar niet vanwege zijn looks. Daar komt nu verandering in met deze Heirloom Edition. Dit is het Monopolybord zoals je ‘t kent, maar dan van walnoothout en volledig handgemaakt. Onder het bord vind je een lade voor de bank en de pionnen zijn gemaakt van gietijzer. Zo wordt een spel dat je normaliter ergens in een kast verstopt, een pronkstuk dat een mooi plekje verdient.

LEGO Porsche 911 Turbo & Targa € 149,99

Kiezen tussen een 911 Turbo of Targa is geen gemakkelijke opgave. Gelukkig hoef je dat bij deze LEGO set ook niet te doen. Het is namelijk een 2-in-1-model. Welke van deze twee iconische modellen je ook kiest, hij zit altijd barstensvol details. Van de oranje bruine bekleding tot de luchtgekoelde zescilinder die achterin ligt. Aan alles is gedacht. Zo heeft LEGO hun meest dunne en subtiele steentjes geselecteerd om zo trouw mogelijk te kunnen blijven aan het tijdloze design. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is deze 1458 steentjes in de juiste volgorde tegen elkaar aan te klikken.

Mercedes-Benz 600KK-Scale, 1:18 € 99,95 

“Oh Lord, won’t you buy me, a Mercedes-Benz”, zong Janis Joplin lang geleden enigszins schor, nadat ze met een producer was meegereden in diens Mercedes-Benz 600. Tja, daarmee maakte je in de jaren zestig diepe indruk… en nu nog steeds. De 600 verscheen in 1963 en pas in 1981 stopte de vrijwel geheel handmatige productie, die toch een totaal van 2677 stuks bereikte. Dit was een auto voor staatshoofden, groot-industriëlen, de Paus en andere lieden die graag lieten blijken dat ze het helemaal gemaakt hadden. Zelfs Rowan Atkinson heeft er een gehad. Alle individuele wensen waren zo’n beetje mogelijk, maar het gros van de productie toch was deze ‘korte’ versie. Natuurlijk zijn er ook veel schaalmodellen van de 600 gemaakt, alleen al in 1:18 in elk geval door Sun Star en CMC. Nu is er deze van KK-Scale en zeer tegen het karakter van de echte auto in, is deze relatief alleszins betaalbaar. Er kan niks open, maar hij ‘is’ het helemaal! 

Chevrolet Caprice 9C1GreenLight, 1:43 €22,95

Amerikaanse politiewagens, met luid gillende sirenes, komen voor in ontelbare films. Vaak zijn dat voor Amerikaanse begrippen doodgewone auto’s, zoals zo’n Chevrolet Caprice van medio jaren tachtig. Die zag je destijds hier ook wel, als taxi en zo. Het is natuurlijk heel slim van het eveneens Amerikaanse GreenLight om hiermee in 1 op 43 te komen. Ze kunnen die Chevy afleiden uit allerhande films, zoals in dit geval uit de Terminator-serie. Er zijn meteen ook al versies uit ‘Home Alone’, NYPD (uiteraard!) en Groundhog Day, maar daarnaast zijn allerhande staten en steden mogelijk. Zo kun je als fabrikant nog eens aantallen maken! Misschien maken ze ‘m ook wel in een normale straatversie. Daarvoor bestaan ook liefhebbers genoeg, want er is verder weinig van deze Chevy! 

Mitsubishi Lancer Evo IIIInno64, 1:64 €18,–

Niks zo vergankelijk als roem. In de jaren negentig was de Lancer Evo-serie van Mitsubishi één van de gedoodverfde favorieten in de rallywereld, met de Subaru Impreza WRX als grote tegenhanger. Dat waren auto’s die door liefhebbers enorm werden gewaardeerd. Nu… hoor je er niemand meer over. Je ziet ze ook vrijwel nooit meer, mede omdat ze nog weer net te jong zijn voor historische rallysport. De Lancer Evo is in liefst tien versies gebouwd, steeds aangeduid met een Romeins cijfer. Het specialistische merk Inno64 haalt deze knalgele Evo III terug uit die vergetelheid. Dit is een mooi model in de compacte schaal 1 op 64. De koper/verzamelaar krijgt er zelfs een extra setje wielen bij en een sticker om de motorkap uit te voeren in matzwart. Uiteraard is er meteen ook al een aantal rallyversies beschikbaar 

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.