Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Morgan trekt stekker uit elektrische 3 Wheeler

Een 3 Wheeler met een elektrische aandrijflijn was de perfecte combinatie geweest. En dat wist Morgan ook. In 2016 introduceerde het Britse merk de EV3. Er waren productieplannen, maar die zijn op het laatste moment afgeschoten.

morgan_ev3_concept_9

Tegenover Autocar laat Morgan-baas Steven Morris weten dat de leverancier van de elektrische aandrijflijnen voor de EV3 niet aan de voorwaarden in het contract kan voldoen. Hij benadrukt echter dat de EV3 niet definitief geschrapt is. “Wij hadden verwacht dat Frazer-Nash ons een volledige elektrische aandrijflijn kon leveren, maar dat blijkt niet zo te zijn. Wij hebben hiervan geleerd en moeten zelf meer EV-kennis in huis halen.”

Actieradius van 190 kilometer

Het prototype van de Morgan EV3 was uitgerust met een 21 kWh lithium-ion batterij en een 34,8 kW elektromotor op het enkele achterwiel. De elektrische variant van de 3 Wheeler zou daarmee in minder dan 9 seconden van stilstand naar 100 km/h gaan. Volgens Morgan had hij een leeggewicht van minder dan 500 kilogram en een actieradius van 190 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.